1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Een loszittend onderkunstgebit is een van de meest voorkomende klachten bij volledig prothese dragers. Als een kunstgebit bestemd voor een onderkaak niet goed blijft zitten, kan ik u doorverwijzen naar een tandarts/implantoloog.

prothese op implantaten

prothese op implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beiden materialen die door het lichaam niet worden afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang. De plaatsing gebeurt altijd bij de tandarts/implantoloog onder plaatselijke verdoving.

Een implantaat in de bovenkaak is zeldzaam; implantaten in de onderkaak daarentegen komen veelvuldig voor. Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep en het implantaat in het bot vastzit, biedt het implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstgebit.

Implantaten kunnen bij vrijwel iedereen geplaatst worden, al gelden voor een goed resultaat wel een aantal voorwaarden. Zo moet er voldoende kaakbot aanwezig zijn om de implantaat in te verankeren. Bovendien is het van belang dat uw kaakbot, uw tandvlees en uiteraard uzelf gezond zijn. Verder moet u bereid zijn de implantaten en het kunstgebit dat daarop bevestigd wordt, goed te reinigen. Tot slot, roken en overmatig alcoholgebruik hebben een nadelig invloed op het succes van het implantaat.

implantaatWanneer u ermee instemt om implantaten te laten plaatsen, verwijs ik u door naar de tandarts/implantoloog met wie ik samenwerk. De tandarts/ implantoloog maakt met u een afspraak voor een eerste consult. Als u uiteindelijk uw implantaten heeft gekregen, licht de tandarts/implantoloog mij in over de stand van zaken. Vervolgens zal de verdere behandeling bij mij plaatsvinden. Ik zal starten met de vervaardiging van de nieuwe gebitsprothese op implantaten.

Copyright © 2023 Tandprothetische Praktijk Theil. Alle rechten voorbehouden. Webdesign by InterEmotion